Belföld

Észak-Magyarországon csapott le az adóhatóság

Tizennégy üzletre került ideiglenesen lakat, és mintegy hétmillió forint úgynevezett mulasztási bírságot róttak ki az adóellenőrök a Kikelet akció során Észak-Magyarországon.

Az észak-magyarországi régió három megyéjében – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád – az elmúlt héten összesen 45 helyszínen – egyebek mellett Miskolcon, Kazincbarcikán, Ózdon, Egerben, Gyöngyösön, Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Pásztón és Szécsényben – volt adóellenőrzés – közölte Tóth István Ferenc, az APEH regionális igazgatóságának szóvivője.

Ellenőrizték egyebek mellett a nagy bevásárlóközpontokat, a kirakodóvásárokat, a helyi piacokat, a virág- és ajándékkereskedőket, összesen csaknem kétszáz esetben. A kereskedők igen sokszor nem adtak számlát, illetve a kiállított nyugták hiányosak voltak, a nyugtaadással kapcsolatban majdnem 3 millió forint bírságot szabtak ki az ellenőrök.

Tizenkét esetben találtak feketén foglalkoztatottakat, a munkaadók kétmillió forintot meghaladó bírságra számíthatnak, és tucatnyinál több üzletet be kell zárni 12 napra emiatt. A 44 árueredet-vizsgálatból 31 derített fényt valamilyen hiányra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik