Belföld

Zuschlag-ügy: már 16 gyanúsított

A Zuschlag János és társai ellen folyó bűnügyben pénteken újabb gyanúsítottat hallgatott ki az ügyészség. A 16. gyanúsított kihallgatásával az ügyészség a nyomozást befejezte, már csak az iratismertetések vannak hátra.

Ezen a héten a két újabb személy gyanúsítottként történt kihallgatása nem eredményezi az ügy elhúzódását. Szabó Ferenc, megyei főügyész-helyettes sem az újabb gyanúsított, sem Zuschlag János vallomásának részleteiről nem t udott tájékoztatást adni, tehát sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, amit az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag Jánost védő ügyvéd, Kovács M. Gábor a sajtónak elmondott.

Nem az ügyészségen múlik, hogy a határidőig az iratismertetések befejeződnek-e, mert lehetnek további indítványok és bizonyítás kiegészítési javaslatok – tette hozzá a főügyész-helyettes.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Városi Bíróság tavaly szeptember 21-én rendelte el Zuschlag János előzetes letartóztatását. Az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét, az MSZP megyei szervezetének volt ügyvezető elnökét – társaival együtt – a megyei főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik