Belföld

Vasárnap újra állnak a kordonok

Már a népszavazást megelőző napon, szombaton is kormányellenes demonstráció lesz a Kossuth tér közelében, míg az urnazárás időpontjára három szervezet és több radikális csoport is "seregszemlét" hirdetett a "nemzeti ellenállás" jegyében a Parlament elé. A rendőrség vasárnap hajnalban kordonokkal veszi körbe ismét a Kossuth teret.

A rendőrség honlapján közzétett adatok szerint a népszavazáshoz kapcsolódóan három demonstrációt jelentettek be. Ezek mellett nyilvánosságra hozták a bejelentő személyek nevét is. A pártok közül ugyancsak hárman jelentettek be rendezvényt, a Fidesz a Visi Imre utcában, az MSZP a Vérmezőn, az SZDSZ pedig a Városháza parkban várja majd a népszavazás eredményét.

A Köztársasági Őrezred parancsnokának döntése alapján vasárnap 0 órától március 11. éjfélig ismét kordonokkal zárják körbe a Kossuth teret, mint azt korábban az Országgyűlés idei ülésszakának első napján is megtették – értesült a hírügynökség.

Összesen 231 bejelentett rendezvényről van tudomása a rendőrségnek: 8 rendezvényt március 9-re, 6 rendezvényt március 10-re, a többit március 14-15-re jelentették be. A főkapitány és a nemzetbiztonsági szolgálatok szerint nem várható radikális megmozdulás a népszavazás napján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik