Belföld

MSZP: Fideszes képviselő bontotta a kordont

Az MSZP felszólítja a Fideszt, mondassa le mandátumáról, és zárja ki a pártból Lázár Attila XVII. kerületi önkormányzati képviselőt, mert radikális demonstráción vett részt, és ezzel méltatlanná vált az emberek képviseletére. A Fidesz szerint az MSZP cukkolja az embereket.

Török Zsolt (MSZP) és Hrutka Zsolt (MSZP) XVII. kerületi önkormányzati képviselő az egyik kereskedelmi televízió adásából mutatott képeket, amelyeken Lázár Attila február 11-én részt vesz a Parlament előtti kordon lebontásában.

Lázár a Fidesz-MIÉP-KDNP többségű önkormányzat közbiztonságáért felelős tanácsnoka – jelezte Hrutka. Rákosmente fideszes polgármestere vajon mennyire tartja összeegyeztethetőnek Lázár Attila képviselői munkájával, hogy bomberdzsekiben, az arca eltakarására alkalmas kendőben pózol és békés országgyűlési képviselőket zaklat egy radikális tüntetésen – tette fel a kérdést.

A szocialista politikus szerint a radikálisok már a Fideszben vannak, így amikor Orbán Viktor a radikálisoknak üzen, az saját pártja egy részének szól. Ha rendbontás történik a népszavazás estéjén vagy az azt követő napokon, az Orbán Viktor felelőssége lesz, mert azzal, hogy puccsról beszél, mozgósítja a radikálisokat – fogalmazott Török Zsolt.

A Fidesz elutasítja a hazugság és az erőszak minden formáját, és arra kér mindenkit, hogy „ne üljenek fel az MSZP folyamatos provokációjának. Március 9-én békés, erőszakmentes és alkotmányos módon adjanak választ a kormány hazugságaira, provokációira és a társadalmi békétlenség szítására” – reagált a Fidsz nevében Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője.

Miközben nem múlik el úgy hét, hogy a Gyurcsány-kormány tevékenysége ne sértene meg valamilyen törvényt, az MSZP rendre dühítő általánosítgatásokkal próbálja lejáratni, provokálni és cukkolni a kormány hazug, az országot egyre mélyebb szociális válságba taszító politikájával egyet nem értő embereket – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik