Belföld

Orbán: lúzernek nézik a fiatalokat

A kormány "lúzernek nézi a magyar fiatalokat a tandíjdumával", el akarja hitetni, hogy a tandíjnak köze van a felsőoktatás jövőjéhez, pedig nincs - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Miskolcon.

A Fidesz elnöke, akit a Miskolci Egyetem Citromfa Politikai Műhely rendezvényén megérkezésekor sok száz fiatal és még több idősebb ember felállva, ütemes “Viktor, Viktor! üdvözléssel köszöntött, azt mondta: a tandíjnak semmi köze a felsőoktatás jövőjéhez.

A tandíjnak egyetlen dologhoz van köze, ahhoz, hogy “valakik elbénázták a magyar gazdaságot, elbénázták annak működtetését, most ennek árát akarják megfizettetni a diákokkal” – hangoztatta.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A felsőoktatás megújítása arról szól: a mindig is híres magyar gondolatokból próbáljunk megépíteni olyan országot, hogy ne csak közös kudarcaink, hanem közös sikereink is legyenek – hangoztatta Orbán Viktor.

Mint mondta: Magyarországon a tandíjról érdemben még gondolkodni sem szabad addig, amíg a magyar fiatalok oktatása révén nem tettük az országot “a legokosabb, legműveltebb, legintelligensebb európai nemzetté”. Ha ez bekövetkezik, beszélhetünk a tandíjról – tette hozzá.

A tandíj mellőzésével is lehet fejleszteni az egyetemek és főiskolák működését – közölte Orbán Viktor, emlékeztetve arra, hogy miniszterelnöksége idején törölték el az előző kormány által életbe léptetett tandíjat, ennek ellenére jelentős fejlesztések valósultak meg a felsőoktatásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik