Belföld

Orbán: anarchia az egészségügyben

Fenntarthatatlan az egészség jelenlegi helyzete, a mostani állapotokra hosszú-hosszú évek óta nem volt példa – hangsúlyozta Orbán Viktor, miután Nagykanizsán nyugdíjasokkal, délután a zalai megyeszékhelyen pedig a helyi Parkinson Egyesület betegeivel, valamint orvosokkal, ápolókkal találkozott.

A Fidesz – Magyar Polgári Párt elnöke a zárt ajtók mögött, mintegy félszáz ember részvételével tartott fórumon elhangzottakat úgy foglalta össze: meghallgatta az egészségügyben dolgozók véleményét a mai állapotokról, amit “átgondolatlan jogszabályalkotás, átgondolatlan intézkedések, átgondolatlan pénzkivonás, zűrzavart eredményező ellenőrzési eljárások” jellemeznek. Ez a helyzet fenntarthatatlan – hangsúlyozta.

A rendkívül anarchikus és zűrzavaros helyzetnek az az oka, hogy sem az orvosok, sem az ápolónők, sem más egészségügyi dolgozók, sem a betegszervezetek nem kapnak lehetőséget arra, hogy részévé váljanak a most körvonalazódó új egészségpolitikának, illetve az erről szóló döntéseknek – mondta el a Fidesz elnöke.

Nyugdíjasokkal találkozott Orbán Viktor Nagykanizsán (fotó: FN/Gáti András)

Nyugdíjasokkal találkozott Orbán Viktor Nagykanizsán (fotó: FN/Gáti András)

Az orvosok egyetértenek abban, hogy a vizitdíjra, kórházi napidíjra nincs szükség – véli Orbán. Felháborítja őket az a propaganda, ami arról szól, minthogyha a vizitdíjból és a kórházi napidíjból nekik plusz jövedelmük származna. Ez a szembefordítás olyan rombolást eredményez, amit később “semmilyen okos politika nem lesz képes újjáépíteni” – közölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik