Belföld

Választási csalásra készül az MSZP?

„Nem kizárható, elméleti lehetőség”, hogy a szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket – mondta Tarlós István az MTV Nap-kelte című műsorában.

Nem lehet kizárni, hogy „például szocialista vezetésű kerületekben és városokban véletlenül elrontják a névjegyzékeket”. Elég, ha véletlenül csak 10-20 név marad ki, de kimaradhat akár 50 is. Ezek az emberek hiába akarnak, nem tudnak majd szavazni – fogalmazott a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője.

A decemberi „választási törvénymódosítás” következtében, aki most nem szerepel a névjegyzékben, az nem voksolhat. Ez csak akkor derül ki, amikor az illető elmegy szavazni. Tarlós István ezért azt tanácsolta, hogy február 22-éig mindenki menjen el és ellenőrizze, hogy szerepel-e a választói névjegyzékben. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy emberek „szinte tömegesen” nem járulhatnak az urnák elé – bár mindenben megfelelnek a választójog szabályainak, és minden jogosultságuk megvan arra, hogy szavazzanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik