Belföld

Zuschlag csak politikai felelősségét ismerte el

Vallomást tett Zuschlag János az ellene és 13 társa ellen folyó bűnügyben, amelyben politikai felelősséget vállalt az MSZP ifjúsági szervezete és a civil szervezetek esetleges finanszírozási szabálytalanságaiért.

Zuschlag a kormányokon és politikai oldalakon átívelő ifjúsági intézményrendszer működéséről, a politikai ifjúsági szervezetek finanszírozási módjáról tett vallomást – mondta el Kovács M Gábor, Zuschlag János ügyvédje. Beszámolt a Fiatal Baloldal gazdálkodásról is, ahol „bevett gyakorlat volt, hogy politikai ifjúsági szervezetek más civil szervezetekkel közösen valósítják meg programjaikat”.

Vallomásában elismerte: „a büntetőeljárásban érintett egyesületek a Fiatal Baloldallal sok közös programot szerveztek, így a finanszírozási kérdésék is összefolyhattak. Így, ha ennek keretében szabálytalanságok történtek, azért, mint a FIB elnökhelyettese, politikai felelősséget vállal” – idézte a védő. Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese megerősítette Zuschlag János vallomásának tényét.

Ebben azonban nem tért ki konkrét részletekre, sőt az ilyen irányú kérdésekre nem is volt hajlandó válaszolni.: A gyanúsított vallomása semmilyen újdonsággal nem szolgált a nyomozóhatóság számára – hangsúlyozta a főügyész-helyettes.
A Szegedi Városi Bíróság tavaly szeptember 21-én rendelte el Zuschlag János előzetes letartóztatását. Az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét, az MSZP megyei szervezetének volt ügyvezető elnökét – társaival együtt – a megyei főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja, társadalmi szervezetek költségvetési támogatásainak szabálytalan felhasználása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik