Belföld

Fidesz-nagygyűlés március 15-én?

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke minden korosztályhoz szólni kíván a szerdai évértékelő beszédében. Meghatározóak lesznek benne a közelgő népszavazás, valamint a szociális válság kérdései. Lapértesülés szerint az ellenzéki párt nagygyűlést tartana március 15-én, minderről a március 9-i népszavazás után születhet végső döntés.

A volt miniszterelnök még előző este is a szövegen dolgozott, amely számos iránymutatást tartalmaz majd. A jelenlegi közállapotok helyzetelemzésén túl hangsúlyos része lesz a szövegnek, hogy egy érvényes és eredményes népszavazás után mik a kilátások, s milyen konkrét elvárásokat fogalmaznak meg a hatalommal szemben – értesült a Magyar Nemzet.

Dübörög a kampány

A Fidesz népszavazási kampánya, amelybe az ellenzéki párt teljes vezérkara bekapcsolódik, jövő hétfőtől pörög föl teljes fordulatszámra – írta a Magyar Nemzet. Orbán Viktor valamennyi megyébe ellátogat, és az ellenzéki párt frakcióvezetője, alelnökei valamint európai képviselői is kampányolnak majd.

A televíziós és rádiós hirdetések mellett a Fidesznek lesznek még óriásplakátjai, ám a hangsúly a személyes kontaktuson lesz. A tervek szerint a következő hetekben a párt aktivistái házról-házra járnak – olvasható a lapban.

Nagygyűlés a nemzeti ünnepen

A március 15-i Fidesz nagygyűlésről még nem született döntés, az ellenzéki párt vezérkara a március 9-i szociális népszavazást után határoz arról, hogy egy felfokozott-túlfűtött “kormánybuktató” közhangulat közepette is megkockáztat-e utcai tömegrendezvényt – tudta meg a Népszabadság. Ez egy kötelező esemény, s úgy tűnik, nem lehet nem megrendezni – nyilatkozott a lapnak a párt egyik befolyásos tagja.

Fideszes politikusok szerint ezért is jobb, hogy március 15-e előtt van a népszavazás, mert ha “utcai balhé” lenne a nemzeti ünnepen, a kormány ismét a szélsőségekre való hivatkozással tudná elterelni a figyelmet – írta a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik