Belföld

Pénzbírságot kapott a Garamhegyit védő ezredes

240 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a Fővárosi Bíróság azt az ezredest, aki tavaly Garamhegyi Ábel, a gazdasági és közlekedési tárca államtitkárának gyorshajtási ügyét próbálta meg eltussolni, de lebukott – értesült a Független Hírügynökség.


A Fővárosi Bíróság a múlt héten, tárgyalás mellőzésével döntött az ezredes ügyében. A hivatali visszaélés miatt csupán pénzbüntetést szabott ki, 240 ezer forintot. A hírügynökség úgy tudja, hogy az ügyészség a bíróság döntését tudomásul vette, de a vádlott és védője még nem reagált.

Garamhegyi Ábelt, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkárát tavaly október 8-án állították meg a rendőrök Szentendre határában, mert túl gyorsan hajtott. Az eset után az államtitkár értesítette a minisztériumot, ahonnan a főügyeletes felhívta a rendőrséget azt kérve, hogy a rendőrök „szálljanak le az ügyről”. Garamhegyi Ábel határozottan kijelentette, hogy nem ő utasította erre a férfit, akiről kiderült, hogy aktív ezredes, a GKM-nél 15 éve dolgozott, de azóta már felmentették. Az ügy a Katonai Ügyészségre került, és október végén eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik