Belföld

Visszatért az ablakkaparós reggel

Pénteken pár órás napsütésre, szórványos esőre és hószállingózásra számíthatunk. A hétvégén sem javul az időjárásunk: erős széllökésekre, fagypont alatti hőmérsékletekre és helyenként havas esőre kell felkészülni.

A pénteki nap folyamán a pár órás napsütés mellett délen csak időnként, északon viszont egyre többször növekszik meg a felhőzet. Főként északon várható néhol kisebb eső, északkeleten gyenge havazás is lehet. A köd napközben mindenütt feloszlik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, késő este pedig 2, 7 fok várható.

Fagyos hétvége

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton napközben eleinte csak az északi, északnyugati területeken, majd az esti órákra már országszerte csapadékra számíthatunk. Az esti órákban egy markáns hidegfront éri el térségünket, melynek hatására Dunántúlon erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérsékletek +5 és +10 fok között alakulnak. A Dunántúlon, illetve az északi területeken havas eső, a magasabban fekvő helyeken kisebb havazás is kialakulhat.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Vasárnap délelőtti órákban még kisebb csapadék előfordulhat. A hajnali -3 és +2 fok minimumhőmérséklet után délutánra általában +3 és +7 fok között tetőzik majd a hőmérséklet. A délután folyamán a délnyugati, déli területeken várható erőteljesebb felhősödés, de csak helyenként alakulhat ki kisebb szitálás, gyenge eső.

Jövő hét: ködös, felhős idő

Hétfőn ismét felhős, borús, csapadékos napra van kilátás. A kora reggeli órákban -1 és +3 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála, majd napközben általában +6 és +8 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Kedden a reggeli órákban az északkeleti területeken gyenge csapadék előfordulhat, másutt változóan felhős, helyenként ködös, párás reggelre ébredhetünk. Napközben északnyugat felől ismét felhők érkeznek térségünk fölé, de csapadékra az esti órákig még nem számítunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi, északkeleti területeken +4 és +5 fok közelében, míg másutt +7 és +9 fok között alakul majd.

Időjárásról bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik