Belföld

Demszky megnehezíti a szocialisták dolgát

A fővárosi közgyűlésben a szocialisták dolgát is megnehezíti, hogy a főpolgármester, illetve az SZDSZ-frakció vezetője nem képesek biztosítani a liberálisok egységét - jelentette ki a Népszavának adott interjúban Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke.

Egy szocialista politikusnak nem a Fidesszel kell együtt érvelnie és szavaznia. A szocialista frakció – miközben az SZDSZ-szel együtt egyfős többsége van a közgyűlésben – eddig nagyon toleráns volt, de „ez nem mehet így tovább”, mert kormányozhatatlanná válik a város – mondta a politikus. Demszky Gábor és az SZDSZ frakcióvezetője nem képes biztosítani a liberálisok egységét. Ez megnehezíti a szocialisták dolgát is.

Burány Sándor a tagtoborzási botrányokkal összefüggésben elmondta, hogy Budapesten is több helyen voltak és vannak tagrevíziók, „fantomtagokat” sehol sem találtak. Végig kell gondolni, hogy a szocialista pártnak és a szociáldemokrata pártnak hogyan kell együttműködnie: „rossz irány, ha az MSZDP helyi szervezetei az MSZP volt sértettjeiből alakulnak meg” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik