Belföld

A kormány feljelenti Kósa Lajost?

A kormány vizsgálja, hogy jogi úton vegyen elégtételt Kósa Lajoson, a Fidesz alelnökén az uniós pénzek felhasználásáról tett előző napi kijelentése miatt.

Kósa Lajos szerdán Debrecenben arról beszélt, hogy a kormány kétmilliárd forintot költött uniós pénzből kampányra. A Fidesz úgy fél az uniós források nyomán beinduló fejlesztésektől, mint ördög a tömjénfüsttől, ezért politikusai nem riadnak vissza semmilyen rágalom terjesztésétől – fogalmazott Daróczi Dávid kormányszóvivő. A kormány azonban ezt nem fogja tétlenül tűrni – jelentette ki.

Daróczi Dávid felidézte Orbán Viktor egy 2001-es televíziós interjúban mondott szavait. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz elnöke akkor a közpénzből folytatott kampányt feszegető kérdésre azt válaszolta: „miért, a kormány miből szokott egyébként működni?” „A kormány minden mozdulata közpénzből történik, akkor is, ha a honvédelemről dönt, akkor is, ha családtámogatásról, akkor is, ha külföldi diplomáciai képviseletekről és akkor is, ha tájékoztatásról van szó” – olvasta fel a volt miniszterelnök interjújának leiratát a kormányszóvivő.

Immár bizonyíték is van arra, hogy a kormányzat közpénzből folytat pártkampányt, hiszen az egészségügy privatizációjáról szóló MSZP honlap és az adófizetők pénzéből kiadott Új Magyarország füzet ugyanazokat a hazug érveket tartalmazza, sok esetben szó szerint – reagált a Fidesz. A párt ismételten felszólítja a kormányt és a kormánypártokat, hogy fejezzék be a közpénzen folytatott hazug kampányukat ahelyett, hogy az erre a jelenségre a figyelmet felhívó politikai vetélytársat fenyegetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik