Belföld

Gyurcsány február közepén indítja az évet

A kormányfő nem a tavaszi ülésszak első napján, hanem egy héttel később, február 18-án tart évindító beszédet a parlamentben. A Fidesz szerint mindegy, mikor tart beszédet Gyurcsány Ferenc, már úgysem hisz neki senki.

Gyurcsány Ferenc a kormánypárti frakciók kérésére halasztotta el a beszédet. Az első ülésnapon, február 11-én ugyanis főként még a 2007-es ügyek lesznek napirenden, ezért a kormányzás első másfél évének politikai értelemben vett lezárásáról és az új politikai hangsúlyokról csak azt követően beszél a miniszterelnök – közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

A távirati iroda információi szerint a miniszterelnök február 18-án a parlamentben beszél először nyilvánosan az új kormányzati politikáról, amelyről az elmúlt hetekben külön-külön egyeztetett az MSZP különböző tagozataival és platformjaival. A tervek szerint közvetlenül az évindító beszéd előtt rendkívüli kormány- és frakcióülést tartanak ezzel összefüggésben.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke február 13-án tartja szokásos országértékelő beszédét, így idén előbb beszél, mint az MSZP elnöke. Tavaly Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc parlamenti beszéde után néhány nappal tartotta országértékelőjét, akkor a Millenárison. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azt mondta: Gyurcsány Ferenc már annyiszor hazudott az országnak, annyiszor verte át az embereket, hogy már senki sem hisz neki. Ezért mindegy, hogy mikor tartja évindítóját, egy héttel előbb, vagy később – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik