Belföld

Esővel, hóval búcsúzik a január

A csütörtöki nap folyamán is több helyen valószínű kisebb eső, havazás, hózápor. A szombaton érkező hidegfront újabb lehűlést és szélvihart hoz.

Csütörtökön eleinte borult lesz az ég, és több helyen valószínű kisebb eső, zápor, északkeleten havazás, hózápor. A déli óráktól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és estére keleten is megszűnik a csapadék. A hőmérséklet kora délután általában 3 és 8 fok között, északkeleten helyenként 3 fok alatt valószínű, késő este pedig -2 és +3 fok közötti hőmérséklet várható.

Fagyos hét vége

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken a reggeli órákban országszerte fagypont alatti minimumértékeket mérhetünk, általában a 0, -3 fok lesz a jellemző. Ezen a napon változóan felhős égboltra tekinthetünk fel, jelentős csapadékra nem számítunk, azonban az erősebben felhős északi területeken gyenge szitálás előfordulhat. A legmelegebb órákban +3 és +9 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton napközben eleinte csak az északi, északnyugati területeken, majd az esti órákra már országszerte csapadékra számíthatunk. Az esti órákban egy markáns hidegfront éri el térségünket, melynek hatására Dunántúlon erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérsékletek +5 és +10 fok között alakulnak. A Dunántúlon, illetve az északi területeken havas eső, a magasabban fekvő helyeken kisebb havazás is kialakulhat.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Vasárnap délelőtti órákban még kisebb csapadék előfordulhat. A hajnali -3 és +2 fok minimumhőmérséklet után délutánra általában +3 és +7 fok között tetőzik majd a hőmérséklet. A délután folyamán a délnyugati, déli területeken várható erőteljesebb felhősödés, de csak helyenként alakulhat ki kisebb szitálás, gyenge eső.

Jövő hét: ködös, felhős idő

Hétfőn ismét felhős, borús, csapadékos napra van kilátás. A kora reggeli órákban -1 és +3 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála, majd napközben általában +6 és +8 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Kedden a reggeli órákban az északkeleti területeken gyenge csapadék előfordulhat, másutt változóan felhős, helyenként ködös, párás reggelre ébredhetünk. Napközben északnyugat felől ismét felhők érkeznek térségünk fölé, de csapadékra az esti órákig még nem számítunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi, északkeleti területeken +4 és +5 fok közelében, míg másutt +7 és +9 fok között alakul majd.

Időjárásról bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik