Belföld

Napos, de fejfájós lesz a kedd

Némi napsütés, gyenge szél és 3-8 fokos csúcshőmérséklet jellemzi a keddi időjárást. Melegfronti hatás érvényesül, erősödnek a migrénes panaszok, lassul a reflexidő.

A felhőátvonulások mellett kedden némi napsütésre is számíthatunk, a keleti területeken azonban többször erősebben megnövekedhet a felhőzet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 Celsius-fok között alakul. Az esti órákra már országszerte csökken a felhőzet.

Szerdán gyengén felhős, derült reggelre ébredhetünk, Gyenge lesz a déliesre forduló légmozgás, a kora reggeli órákra -5 és +1 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála. Kissé erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérséklet 4 és 8 fok között várható – további részletekért látogasson el Időjárás oldalunkra.

A magasban melegedés kezdődik, ezért kedden melegfronti tünetekre számíthatnak a frontérzékenyek. A fejfájásnak, esetenként migrénes panaszoknak, a rossz közérzetnek és fáradékonyságnak légköri okai is lehetnek – írja az Időkép.hu. A szervezet fizikai teljesítőképessége csökken, a gyulladásos betegségek száma növekedhet. Az országban a légszennyező anyagok koncentrációja jelentősen csökkent, azonban a következő napokban erőteljes emelkedés várható.

Kedden a reggeli órákra helyenként köd-és párafoltok kialakulására készülhetünk, melyekben hirtelen és számottevően csökkenhet a látástávolság. Napközben, időjárási szempontból, kedvező út-és látásviszonyokra van kilátás. Gyenge melegfronti hatás várható, melynek emberi szervezetre gyakorolt hatása következtében lassulnak a reflexek, dekoncentráltság, fokozottabb fáradékonyság léphet fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik