Belföld

Meghalt a műtőasztalról lecsúszott beteg

Műtéti előkészítés közben csúszott le egy beteg a műtőasztalról a Borsod megyei Kazincbarcika kórházában, az idős nő a baleset után nem sokkal meghalt.

A rendőrség ügyeletére még múlt csütörtökön érkezett a bejelentés a kórházból, amely szerint a sebészeti osztályon műtéti előkészítést követően vesztette életét egy 79 éves, sajószentpéteri lakos – ismertette az ügy részleteit Szabados Olivér rendőr alezredes, a kazincbarcikai rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Az idős nőt combnyaktörés gyanújával szállították a városi kórházba, ahol a műtét elvégzése mellett döntöttek.

A bejelentéssel kapcsolatban a kazincbarcikai rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot, a halál pontos okának megállapítására igazságügyi orvosszakértőt kértek fel.

Trencsényi Erzsébet, a kórház igazgatója kedden azt mondta, a beteget nem hagyták magára, a teljes műtéti team körülötte volt. Épp az operációt előkészítve próbálták megmozdítani, amikor lecsúszott a műtőasztalról.

Az igazgató hangsúlyozta: az asszony „többszörösen agyvérzett” és magatehetetlen volt. Nem lehet kizárni azt sem, hogy esetleg újabb szélütés érte, ám ezt a boncolás állapítja majd meg – fűzte hozzá.

Mint mondta, az eset után az idős nőt nem operálták meg, hanem levitték az intenzív osztályra. A kórház értesítette egyébként a rendőrséget, s már belső vizsgálatot is elrendeltek az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik