Belföld

Szetey Gábor ma bejelenti távozását

Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára hétfő délután személyesen jelenti be távozását - tudta meg az MTI.

Az elmúlt héten több sajtóhír is megjelent arról, hogy Szetey Gábor “visszautasíthatatlan” állásajánlatot kapott korábbi cégétől, a Phillip Morris dohánygyártól, ahonnan jelenlegi kormányzati posztjára érkezett. A hírek szerint Madridban ajánlottak fel neki állást, mostani államtitkári fizetése kétszereséért.

A távirati iroda információi szerint az államtitkár a miniszterelnökkel és a kancelláriaminiszterrel is folyatott tárgyalásokat jövőjéről, de ezek nem vezettek eredményre.

Szetey Gábor 2006 nyarán érkezett a Miniszterelnöki Hivatalhoz. Amint arról bemutatásakor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is beszélt, elsődleges feladata az volt, hogy közreműködjön egy olyan szemlélet meghonosításában, amely szerint a közigazgatásban a lehető legjobb minőségű szolgáltatást a legolcsóbban kell nyújtani.

Maga Szetey a teljesítményértékelési rendszer kidolgozását tartotta az egyik legfontosabb feladatának. Mint mondta, akkor végzi jól a dolgát, ha 2009/2010-re az igazgatásban meghonosodik egy olyan kultúra, amely fontosnak tartja a teljesítményt.

November végén be is fejeződött a minisztériumi köztisztviselők teljesítményértékelése, s az év végi jutalmakat is ez alapján utalták ki. Az új rendszer heves ellenérzéseket váltott ki a közigazgatásban dolgozók egy részében.

Az államtitkár 2006 júliusában úgy fogalmazott: azért vállalta el ezt a munkát, mert “mást nem tehetett, mivel a miniszterelnök nemhogy az ország, de a világ legjobb állását” ajánlotta fel neki.

Júliusban, a meleg büszkeség napjának megnyitóján Szetey Gábor hazánkban egyelőre szokatlan módon bejelentette, hogy ő is a saját neméhez vonzódik. A köztisztviselő beszédében az elfogadásról és a nem csak szavakban létező egyenlőségről beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik