Belföld

Leválthatják a fóti polgármestert

Sorozatos törvénysértő tevékenysége miatt a bíróság megszűntette a fideszes fóti polgármester tisztségét - közölte a tárgyalás után a Pest megyei város önkormányzatának jogi képviselője.

Határ Győző elmondta, hogy az önkormányzati testület minősített többségű döntése alapján tavaly indított bírósági eljárást a polgármester ellen egyebek mellett az önkormányzati törvény többszörös megsértése miatt.

A Pest Megyei Bíróság Közigazgatási Tanácsa most megtárgyalta az ügyet és ezután hozta meg elmarasztó döntését. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, úgy időközi választást kell kiírni Fóton, hogy betöltsék a megüresedő polgármesteri széket – tette hozzá.

Szent-Iványi Géza polgármester az MTI megkeresésére elmondta, hogy egyelőre nem kapta meg a bírósági döntés írásos dokumentumát. Mindenképpen fellebbez, mert álláspontja szerint a bíróság indoklásában több tárgyi tévedés is szerepel.Hozzátette: az ellene indított hadjárat egy politikai játszma része, amely mögött egy bizonyos érdekkör áll, melynek célja a fóti gazdasági hatalom megszerzése. Szent-Iványi Géza megjegyezte, amíg az ítélet nem emelkedik jogerőre, addig marad a posztján, ám polgármesteri jogait nem gyakorolhatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik