Belföld

Orbán beszédet mond hétfőn

A Fidesz hétfői frakcióülésén Orbán Viktor pártelnök nyilvános beszédet mond, az ezt követő zárt ülésen szintén a népszavazás lesz a téma.

A délelőtt kezdődő frakcióülés elején a Fidesz elnöke helyzetértékelőt tart a népszavazás kapcsán – közölte Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője.

Orbán Viktor most először tart nyilvános helyzetértékelőt azóta, hogy a héten Sólyom László köztársasági elnök március 9-re kitűzte a referendum időpontját.

A pártelnök az államfő bejelentését követően az MTI-nek adott rövid nyilatkozatában csak annyit mondott: a magyar demokrácia szégyene, hogy ennyi évvel a rendszerváltás után egy évig kell harcolni egy alkotmányos jog érvénysüléséért, ezért örül annak, hogy Sólyom László a lehető legrövidebb időn belül kitűzte a népszavazás időpontját.

A Fidesz hétfőn kezdődő újabb háromnapos elnökségi ülésén is várhatóan a népszavazás lesz a fő téma – tudta meg az MTI. A legnagyobb ellenzéki párt vezetői két héttel ezelőtt Siófokon tanácskoztak, most Debrecenben tartanak ülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik