Belföld

Fidesz: Gyurcsány az ellenfél oldalára áll

Gyurcsány Ferenc az ellenfél oldalára állt az uniós agrártámogatásokkal kapcsolatban, a kérdésben nemcsak a magyar gazdákkal, de a kormány álláspontjával is szembe megy - mondta Szájer József fideszes EP-képviselő.

Felszólítjuk a kormányfőt, hogy vonja vissza davosi kijelentését és ne tegyen olyan nyilatkozatokat a nemzetközi sajtó előtt, amelyek a magyar érdekekkel ellentétesek – hangsúlyozta Szájer József, hozzátéve, Magyarország érdeke a jelenlegi rendszer fenntartása.

Glattfelder Béla EP-képviselő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: 2014-ben – és az azt követő hét évben – a közvetlen kifizetésekből 400 milliárd forint jutna évente Magyarországnak. Gyurcsány Ferenc davosi kijelentése szakmailag megalapozatlan és diplomáciai szempontból sem védhető – tette hozzá.

Az International Herald Tribune csütörtökön írt arról, hogy Gyurcsány Ferenc a davosi Világgazdasági Fórum egyik panelbeszélgetésén hangsúlyozta: a globálisan emelkedő élelmiszerpiaci kereslet és árak fényében a gazdák kevésbé vagy egyáltalán nem lesznek ráutalva támogatásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik