Belföld

Orbán nem vitázik egy hazug emberrel

Hazug emberrel csak az vitatkozik, akinek elment a józan esze - így reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője arra a lapértesülésre, amely szerint Orbán Viktor tévévitára hívná Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, szocialista pártelnököt a népszavazási kampányban.

A Népszava csütörtökön írt arról, hogy Orbán Viktor arra készül, a népszavazási kampány végén tévévitára hívja ki Gyurcsány Ferencet – ezek szerint tévesen.

A lap úgy tudja, Orbán azért akar összecsapni riválisával, mert a Fideszben még mindig attól tartanak, hogy – hasonlóan 2004-hez – számukra ugyan kedvezően alakul majd a referendumon az igenek aránya, ám a részvétel elmaradhat az általuk várttól, így viszont a népszavazás eredménytelenné válhat.

Erre most kicsi az esély (Fotó: MTI)

Erre most kicsi az esély (Fotó: MTI)

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc már régen belebukott a saját hazugságaiba, ő és a politikája is a múlté. „A Fidesz majd szívesen vitatkozik az MSZP egy következő jelöltjével, mondjuk egy esetleges előrehozott választáson” – tette hozzá.

A Népszava cikke után egyébként a kormányszóvivő közölte, “ha Orbán Viktor Fidesz-elnök kihívja tévévitára Gyurcsány Ferencet, a miniszterelnök ott lesz.” Az utólag tévesnek bizonyult lapértesülést egyébként a Duna Televízió is komolyan vette, ezért Cselényi László, a Duna elnöke kijelentette: készek megrendezni a vitát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!