Belföld

Gyurcsány felvette a kesztyűt

Úgy tűnik, lesz tévévita Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke között. Igaz, Orbán hivatalosan még nem nyilatkozott. A Duna TV mindenesetre vállalná a lebonyolítást.

Ha Orbán Viktor Fidesz-elnök kihívja tévévitára Gyurcsány Ferencet, a miniszterelnök ott lesz – közölte a távirati irodával Daróczi Dávid kormányszóvivő, aki úgy fogalmazott, egészen biztosan nem a miniszterelnökön fog múlni a vita.

„Ha az ellenzék vezére összeszedi a bátorságát, és valóban kihívja egy tévévitára a kormányfőt, akkor Gyurcsány Ferenc ott lesz” – jelentette ki a kormányszóvivő.

Bár Orbán Viktor hivatalosan egyelőre sehol nem jelezte, hogy vitázna, a Népszava csütörtöki számában a Fidesz elnökéhez közeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Orbán Viktor arra készül, a népszavazási kampány végén tévévitára hívja ki Gyurcsány Ferenc MSZP-elnök kormányfőt.

Most a vitáról egyezkednek (Fotó: MTI)

Most a vitáról egyezkednek (Fotó: MTI)

A lap úgy tudja, Orbán azért akar összecsapni riválisával, mert a Fideszben még mindig attól tartanak, hogy – hasonlóan 2004-hez – számukra ugyan kedvezően alakul majd a referendumon az igenek aránya, ám a részvétel elmaradhat az általuk várttól, így viszont a népszavazás eredménytelenné válhat.

Közben a Duna Televíziónál közölték, készen állnak arra, hogy lebonyolítsák és közvetítsék Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor tévévitáját.

“A márciusi népszavazás minden magyar életére kihat, éljen Magyarországon vagy a határokon túl” – mondta Cselényi László elnök, hozzátéve, a részletekről a politikusi kezdeményezés hivatalos bejelentése után egyeztetnének az érintettekkel.

A Fidesz szóvivője, Szijjártó Péter úgy fogalmazott: Hazug emberrel csak az vitatkozik, akinek elment a józan esze. Ezzel a Népszava információját is megcáfolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik