Belföld

800 millióért védett az In-Kal

Az izraeli gyökerű In-Kal Security, amelyet sokan csak az MSZP „magánhadseregének” neveznek, 2002 óta legkevesebb 840 millió forintnyi közpénzt kapott – írta a Magyar Nemzet.

A Kormányszóvivői Iroda megküldte a lapnak a cég számára kifizetett tételek listáját, ebben azonban csak azok a szerződések szerepelnek, amelyeket a fegyveres őrző-védő cég az egyes minisztériumokkal kötött.

Az adatokból kiderül: az Egészségügyi Minisztérium Arany János utcai épületének védelmére 2002 óta több mint százmillió forintot fizettek ki. Közel 43 millió forintba került a jelenleg a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak otthont adó Akadémia utca 3. szám alatti épület védelme. Ugyancsak az In-Kal védi a földművelésügyi minisztérium Kossuth téri székházát, amely 2002 óta mintegy 170 millió forintba került. Az oktatási tárcával is szerződésben állt az In-Kal: a fegyveres testület tavaly nyáron a Sziget Fesztiválon 234 ezer forintért őrizte a tárca sátrát.

Az őrző-védő cég 2005 óta bocsátja a Honvédelmi Minisztérium rendelkezésére a hazai, nemzetközi és NATO-delegációkat szállító, valamint a HM-rendezvényeket kiszolgáló személygépjárműveit, kisbuszait és buszait. Mindezért 2005-2006-ban 243 millió forintot kaptak, a 2007-2008-as szerződés alapján pedig várhatóan 280 millió forint jár majd – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik