Belföld

Vádemelés az áldoktor alpolgármester ellen

Vádat emelt az ügyészség Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki doktori címet használt, noha felsőfokú végzettsége sincs. A közokirat-hamisítás miatt szabadságvesztés is kiszabható.


Fenyvesi Gábor ellen öt rendbeli közokirat-hamisítás bűntette és öt rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Salgótarjáni Városi Ügyészség – közölte Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője. Az alpolgármester ügyét a Salgótarjáni Városi Bíróság tárgyalja majd.

Fenyvesi Gábor ügyében tavaly májusban rendelt el nyomozást a salgótarjáni rendőrkapitányság. A politikus 1999-ben végzett a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetemén, és 2001-től használta közszereplőként doktori címét, noha az intézmény nem jogosult államilag elfogadott diploma kiadására, így az alpolgármesternek, államilag elismert felsőfokú végzettség híján, doktori címe sem lehet.

Az alpolgármester hónapokkal a diplomabotrány kirobbanása után, 2007 júniusában töröltette személyi igazolványából a titulust. A nyomozás elrendelését követően bejelentette: nem volt tudomása arról, hogy az egyetem nem államilag akkreditált, és hogy az oklevele nem jogosítja fel a doktori cím használatára. Kijelentését azonban cáfolta Gyárfás Ágnes, az intézmény elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik