Belföld

Házkutatást tartottak Tasnádinál

Házkutatást tartottak kedd délután Tasnádi Péternél, akit sikkasztás gyanújával vitt be kihallgatásra a rendőrség - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

Ennél több információval Horváczy Emese egyelőre nem tudott szolgálni. Tasnádi Pétert júliusban kiengedték az előzetes letartóztatásból, azóta házi őrizetben van. Egyebek mellett felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, mert – a vádirat szerint – meg akarta öletni feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára.

Az elmeszakértők korábban azt állapították meg, hogy Tasnádi Péter feltehetően évtizedek óta agysorvadásban szenved, az 1990-es évek második felében beszámítási képessége közepes fokban korlátozott volt. Ezért a Pest megyei Bíróság elmeállapota miatt a már letöltött négy és fél éves szabadságvesztését két évvel csökkentette. Ugyanakkor a legújabb szakvélemény szerint nem elmebeteg.

Az ügyészség ősszel az egyik, Tasnádi Péter beszámíthatóságát vizsgáló szakvéleménnyel kapcsolatban vesztegetés bűntette miatt nyomozást rendelt el. A TV2 Tények című hírműsorának január 18-i adása szerint Tasnádi Péter elismerte, hogy ő írta azt az MT Híradójában bemutatott levelet, amelyben hárommillió forintot kér a szakértőknek.

Tasnádi Péter hangsúlyozta: ő írta a levelet, de akkor, amikor az orvosi szakvélemény már megszületett, így az elmeszakértőket nem vesztegette meg. Mint akkor elhangzott, Tasnádi Péter a kézzel írt levélben azt írja „Józsinak”, hogy szabadságáról van szó és a szakértők hárommillió forintot kértek.

Ajánlott videó