Belföld

Megdőltek a melegrekordok

Vasárnap Szentgotthárdon 17,2 Celsius fokot mértek, ezzel megdőlt a 42 éves melegrekord. Hétfőn pedig a hajnali országos melegrekord dőlt meg, ugyanis Miskolcon 9 fokot mértek - értesült a Híradó.hu.

Az eddigi legmelegebb, január 21-i hajnali hőmérsékletet tavaly mérték a Tolna megyei Tevelen, 6,7 fokot. A fővárosban is enyhe volt a hajnal, ám a 4,7 fokos hőmérséklet csaknem 2 fokkal marad el a rekordtól.

Az ország északnyugati felében volt vasárnap a legmelegebb. Szentgotthárdon dőlt meg a melegrekord, ott 17 fok fölé emelkedett a hőmérséklet. Legutóbb 42 éve, 1966-ban Győrött mértek január 20-án 15 fok fölötti hőmérsékletet, eddig az volt a csúcs.

Január végén általában 1 fok szokott lenni, az is ritka, hogy ilyenkor kinyílik a hóvirág, márpedig Szegeden ez történt. A tavaszias hangulat a fővárosban sem maradt el, sokan kirándultak.

A tavaszias melegnek azonban nem sokáig örülhetünk: a következő napokban változékony idő várható, többfelé hullhat csapadék, sőt a hegyekben még hó is eshet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik