Belföld

4-es metró: útban vannak a pavilonok

A főpolgármester az önkormányzat érdekeivel ellentétesnek tartva felfüggesztette a Baross téri aluljáró pavilonjainak működési engedélyét, amelyet eredetileg 2010-ig hosszabbítottak meg.

Fővárosi képviselők tájékoztatása szerint a városképvédelmi bizottság múlt hónapban járult hozzá ahhoz, hogy december 13-tól 2010 végéig a helyükön maradjanak ezek a pavilonok. A főpolgármester a testülettől e döntés megváltoztatását kéri.

Demszky Gábor emlékeztetette a bizottságot arra, hogy a Baross téri aluljáróban zajlanak a 4-es metró építése kapcsán szükség feltárások a tényleges közműhelyzet megismerése érdekében. A pavilonok további üzemeltetése akadályozná a területen zajló munkálatokat, így a főgyűjtő csatorna rövidesen kezdődő építését is.

A pavilonok működése után fizetendő közterület-használati díj pedig nem lenne arányban azzal a költségtöbblettel és más joghátránnyal, ami a beruházóra hárulna, ha a kivitelezőt akadályoznák a folyamatos munkavégzésben.

A főpolgármester felhívta a testület figyelmét arra, hogy az általuk hozott korábbi döntések alapján, a 4-es metró építési munkái miatt, a múlt év május végéig az aluljáróban korábban működött egyéb pavilonokat már elbontották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik