Belföld

Keddig tart a tavasz

Vasárnap kellemes, napos idő várható, igaz keleten megnövekedhet a felhőzet.

Hétfőn 12 fok lehet, kedden azonban jön a lehülés.Vasárnap délután kellemes hőmérsékletű, tavaszias időjárásban lesz részünk. A változóan felhős égbolt mellett – elsősorban a Dunántúlon – több órás napsütésre lehet számítani, míg a keleti területeken időnként erősebben megnövekedhet a felhőzet. Keleten, északkeleten gyenge szitálás, kisebb eső még előfordulhat, bár nem ez lesz a jellemző – írja az időkép.hu.

A mérsékelt délnyugati irányú légmozgás a középső-, és a keleti részeken időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12°C között alakul, de a nyugati területeken ennél kissé magasabb hőmérsékletet is mérhetünk.

Felhős hétfő

Hétfőn változóan felhős reggelre ébredhetünk, elsősorban az északi, valamint a keleti területeken lehet erősebb felhősödésre számítani. Ezeken a területeken gyenge eső, kisebb szitálás is kialakulhat. Az ország más részein ködös, párás időre készülhetünk.

Az északkeleti, keleti részeken élénk, másutt gyenge, mérsékelt délnyugati, nyugati légmozgás várható. A kora reggeli órákra jellemzően 2 és 6°C közé süllyed a hőmérő higanyszála. A felhőátvonulások mellett az északkeleti területeken növekedhet meg időnként erőteljesebben a felhőzet, de csapadékra már itt sem kell számítani.

Országszerte több órás napsütésben lesz részünk, és az évszakhoz képest magas hőmérsékleteknek köszönhetően igen kellemes közérzet alakulhat ki. A legmelegebb órákban 8 és 12°C közötti értékeket mérhetünk majd, de egy-két helyen ennél egy-két fokkal magasabbra is kúszhat a hőmérő higanyszála. A gyenge, mérsékelt délnyugati, nyugati irányú légmozgás nem fogja befolyásolni a hőérzetet.

Újra havazhat

A jövő héten azonban csökken a hőmérséklet: kedden már csak 6, míg péntekre 0-3 Celsius-fokot jósolnak, és havazás is várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik