Belföld

Határon túl is magyar kutakat akar az MDF

Magyar nyelvű kiszolgálást akar a határon túli MOL kutaknál az MDF. A konzervatívok szerint a határon túli magyar közösségek érdeke, hogy a mosdó és a légnyomásmérés feliratai magyarul legyenek feltüntetve.

A Magyar Demokrata Fórum képviseletében Csapody Miklós és Pettkó András arra kérte Hernádi Zsoltot, a MOL vezérigazgatóját, hogy a határon túli benzinkutaknál biztosítsa a magyar nyelvű kiszolgálás lehetőségét.

A konzervatív párt a ciklus egyik legfontosabb feladatának tartja az autonóm civil társadalom megerősítését, ezért nagy örömmel fogadta a Mezőségi Őrzőkör Alapítvány levelét, amelyben a szervezet arra kérte a Fórumot, hogy támogassa a benzinkutakkal kapcsolatos javaslatait.

Csapody és Pettkó szerint a MOL-nak kötelessége szem előtt tartani a határon túli magyarok és a magyar autósok érdekeit. “Meglátásunk szerint a MOL-nak – mint a magyarországi nagyvállalatok legnagyobbikának – kötelessége szem előtt tartani a határon túli magyar közösségek és az arra járó magyarországi turisták érdekeit” – közölték a konzervatívok.

Ezért arra kérik a MOL vezetőjét, hogy biztosítsa, hogy a határon túli kutaknál a dolgozói névtáblákon legyen feltüntetve, hogy a kútkezelők és a bolti eladók milyen nyelveken beszélnek. Emellett elvárják, hogy a nyitva tartási idő alatt legyen a fogyasztók rendelkezésére álló, magyar nyelven is tárgyalóképes kútkezelő és bolti eladó, valamint a határon túli magyar és a magyarországi friss sajtótermékek legyenek elérhetőek.

Az MDF-esek fontosnak tartják, hogy a mosdó, a kúthasználat, a légnyomásmérés, az autómosó és az egyéb szolgáltatások feliratai magyar nyelven is legyenek feltüntetve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik