Belföld

Orbán februárban értékel

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke várhatóan csak a február 11-i, első parlamenti ülésnap után tartja meg szokásos országértékelő beszédét.

Valószínű, hogy a Fidesz elnöke megvárja, mi történik az első parlamenti ülésnapon, amelyen több fontos esemény is várható. Ekkor mondja el évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, majd újra szavaznak a képviselők az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényről, amelyet Sólyom László köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek.

Az első ülésnap fontos eseménye lesz az is, hogy a Fidesz ekkor nyújtja be a parlamentnek az egészségbiztosítási törvény megerősítéséről szóló népszavazási kezdeményezését. Orbán Viktor az idén tartja majd tizedik országértékelését, hiszen 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről.

A pártelnök tavaly február 16-án mondta el országértékelőjét a Millenárison, néhány nappal Gyurcsány Ferenc február 12-i, első parlamenti ülésnapon tartott évértékelője után. A Fidesz elnöke a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden évben januárban vagy februárban Budapesten mondja el évértékelő beszédét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!