Belföld

A nép lelke táplálja a kisgazdákat

Százéves jubileumát ünnepelte a Független Kisgazdapárt (FKGP), a pártelnök szerint a magyar politika harmadik ereje, amelyet a nép lelke táplál.

A Budapest Kongresszusi Központban rendezett ünnepségre mintegy ezer ember gyűlt össze, Hegedüs Péter pártelnök előttük ismertette az FKGP programját. A címében is új reményeket ígérő pártprogram pillérei közé sorolta a magyar föld védelmét, a családok erősítését, az oktatás magas színvonalának és az egészségügy szolidaritás-alapjának visszaállítását. Fontosnak nevezte a hazai vállalkozások támogatását, a környezetvédelem szerepének növelését, valamint a nyugdíjasok élet- és – bővebben ki nem fejtett – “lélekbiztonságának” megteremtését.

„Tilos elkeseredni” – figyelmeztette zömében idősebbekből álló hallgatóságát, akik a rendezvény előtt és a szünetben is inkább a 2002-es választási győzelemmel zárult múltról, mint a „hogyan tovább” témájáról beszélgettek. Hegedüs már a következő választások után alakuló kormányban rájuk háruló teendőkről – így az agrár- és a környezetvédelmi ügyek összevonásáról – beszélt. Azt hangoztatta, jövőre sikeresen kell szerepelnie az FKGP-nek, mert Brüsszelben „ott kell lennünk” az agrárpénzek elosztásánál.

A rendezvényen a kilencvenes évek kisgazda politikusai közül csak Pallag László országgyűlési képviselő, egykori olajbizottsági elnök bukkant fel. Ott volt viszont a Nemzeti Erők Szövetsége képviseletében Ekrem Kemál György, aki az MTI tudósítójának arról beszélt, ők a kisgazdák legnagyobb természetes szövetségesei.

Ajánlott videó