Belföld

Fodor újra indulna az elnökségért

Nem zárta ki, hogy újra induljon az SZDSZ elnöki tisztjéért Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a Népszavának adott interjúban.

Túlzás, hogy Fodor jóban van Orbán Viktorral, de hosszú idő után néhány alkalommal beszélgettek egymással, ami a miniszter szerint jó jel. „Természetesen politikai felfogásunk, értékvilágunk távol áll egymástól, de én mindig is törekedni fogok arra, hogy mindenkivel – azokkal is, akikkel politikai vitám van – jó emberi kapcsolatom legyen” – fogalmazott a Népszavának.

Kóka János elnökségének értékelésére még nem jött el az idő, és ezt különben sem a volt ellenfélnek, hanem az SZDSZ tagságának kell megtennie – mondta a miniszter a Népszavának. Fodor örül, hogy a kormánynegyed beruházását a kormány leállította, ugyanis „nem jó az, hogy amikor komoly takarékossági intézkedésekre és költségvetési szigorra van szükség, a kormányzat jelentős építkezésbe kezd”.

„Mindenki végezze a dolgát, és amire megbízást kapott – a legjobb tudása szerint. A tagság majd eldönti, hogy mit gondol erről a teljesítményről. A vezetőség mandátuma két éves, tehát elvileg 2009-ben jár le” – fogalmazott Fodor. A helyzettől tette függővé, de nem zárta ki, hogy újra indul a pártelnöki tisztért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!