Belföld

A móri mészáros áldozatát találhatták meg

Emberölés miatt indított nyomozást a rendőrség, miután még tavaly ősszel emberi maradványokra bukkantak a Pest megyei Páty határában - közölte az MTI megkeresésére a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője csütörtökön.

Horváczy Emese nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, miszerint az áldozat a móri mészárlás miatt meggyanúsított, majd magával végző N. László áldozata lett volna. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-nek hangsúlyozta: ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Csütörtök este több internetes portálon is megjelent, hogy a férfi, akinek maradványait a Páty melletti erdőben találták meg, egy 1997-ben eltűnt férfi, aki a fóti belügyi bázis gondnoka volt. Ezt hivatalosan nem erősítették meg.

N. László a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerint a móri, nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás kitervelője volt. A férfit több más, postás elleni támadással is összefüggésbe hozták – többek között a veszprémi postásgyilkossággal. Tavaly július 13-án azonban öngyilkos lett zárkájában, halála miatt az ellene indult eljárást megszüntették.

Ajánlott videó