Belföld

Mentősökkel dulakodott egy beteg az Árpád Kórházban

Dulakodás tört ki mentősök és egy fejsérülés miatt az Árpád kórházba szállított beteg között az egészségügyi intézményben. Az ügyben a rendőrség eljárást indított.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, szerdán reggel riasztották a mentőket a fővárosban, egy ittas, fejsérült beteghez. Miután a férfit beszállították az Árpád Kórházba dulakodás tört ki a mentősök és a beteg között. A mentősök szerint a férfi rájuk támadt és ők próbálták megfékezni.

Győrfi Pál elmondta, bár a beteget viszonylag jó állapotban szállították kórházba, a dulakodás után romlott az állapota: meg kellett műteni.


A szóvivő közölte, hogy vizsgálat indult az ügyben, amelynek a felelősség megállapításán túl az is a célja, hogy megállapítsa: vajon a férfi állapota a fejsérülése miatt, vagy a dulakodás hatására romlott. Győrfi Pál csütörtök reggelre ígért bővebb tájékoztatást az ügyről.


A BRFK sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére szerda este azt mondta: az ügyben ismeretlen tettes ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást. Sass Oszkár kérdésre válaszolva elmondta, hogy a 45 éves kórházba szállított férfi szenvedett életveszélyes sérüléseket, ám azt a vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy ezek a sérülések mikor keletkeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik