Belföld

Megismételt jegyzőválasztás lesz Budaörsön

Megismétlik Budaörsön a jegyzőválasztást, miután a város érdekeire hivatkozva az SZDSZ-es polgármester felfüggesztette a jobboldali többséggel megválasztott jelöltről szóló döntés végrehajtását, és ennek nyomán a jelölt visszavonta pályázatát – közölte a polgármesteri kabinetfőnök.

Vágó Csaba elmondta, hogy a korábbi jegyző távozott hivatalából, ezért került sor pályázat kiírására a megüresedett poszt betöltésére.

A 15 jelentkező közül öt jelölt esetében az önkormányzati testület pártjai egyezségre jutottak, nem úgy, mint a hatodik jelölt esetében, akit, a konszenzust felrúgva, végül a jobboldali többség hirdetett ki győztesnek – közölte.

E döntést viszont Wittinghoff Tamás polgármester kifogásolta, mondván: konszenzus nélkül nem tudnának harmonikusan együtt dolgozni a város ügyeiben, s amúgy a jelöltnek csupán főiskolai végzettsége van. A patthelyzetet feloldandó, a jelölt most visszalépett, annál is inkább, mert álláspontja szerint akaratán kívül egy politikai játszma áldozatává vált – mondta a kabinetfőnök.

Tájékoztatása szerint a megismételt jegyzőválasztásra a január 25-i ülésen kerül majd sor, ahol előreláthatóan a konszenzussal elfogadott korábbi öt jelölt közül hirdetik ki a győztest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik