Belföld

Csütörtöktől jól jön az esernyő

Csütörtökön éri el térségünket egy mediterrán ciklon felhő-és csapadékrendszere, amely borult, esős időt hoz. Míg a reggeli órákban fagypont közeli vagy fagypont feletti hőmérsékletet mérhetünk, addig a délután folyamán 2 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A csütörtöki nap folyamán többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég, a Dunántúlon többfelé, keleten csak helyenként várható eső, zápor. Foltokban párás lesz a levegő. A keleti határszél közelében az időnként felszakadozó felhőzet mellett némi napsütésre is kilátás van. Az északkeleti területeken tartósan ködös területek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5, 8 fok, a késő esti 0, 5 fok között valószínű.

Hétvégén is marad az eső

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken a reggeli órákra ismét sokfelé alakulnak ki köd-és párafoltok, majd a nap folyamán újra csapadékosra fordul időjárásunk, helyenként számottevő mennyiségű esőre is kilátás van. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Szombaton a reggeli órákban a keleti területeken még kialakulhatnak gyenge záporok, kisebb esők, majd itt is felszakadozik a felhőzet. Ugyanakkor nyugat, délnyugat felől újra beborul az égbolt, és ezeken a területeken a déli óráktól kezdődően ismét csapadékra lehet számítani. A reggeli órákban 0 és 3 fok között, míg a déli, kora délutáni időszakban 3 és 8 fok körül alakulnak a hőmérsékletek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik