Belföld

Vörös csillag nélkül tüntetnek Gyurcsányért

Három magánszemély Gyurcsány-szimpátiatüntetést szervez szombatra a Kossuth térre. A szervezők arra kérik a szimpatizánsokat, tiltott önkényuralmi jelképeiket hagyják otthon. A felhívást közzétevő oldalt Baja Ferenc jegyzi.

A szombat délután 14-16 óráig tartó demonstrációra a szervezők több száz embert várnak. Felhívásukban kiemelik, hogy a résztvevők ne reagáljanak majd az esetleges provokációkra, és tiltott önkényuralmi jelképet senki ne vigyen, illetve ne viseljen magán. „Mivel ez szimpátiatüntetés, annak ártanánk vele, akiért épp demonstrálunk” – fogalmaznak.


A felhívást a Kapcsolat.hu internetes oldalon, az úgynevezett szoci iwiwen tették közzé, ám csak regisztrált felhasználók számára érhető el. A regisztráció nem mindennapi: miután az emberséghez és a társadalomhoz való viszonyunkat tisztáztuk, száz karakterben meg kell adni baloldali hitvallásunkat. Ez úgy kezdődik: Baloldali vagyok, mert… A hitvallást havonta lehet változtatni. Ezután a regisztráció automatikus.


Vörös csillag nélkül tüntetnek Gyurcsányért 1

Kapcsolatban vannak (Fotó: MTI)


A rendezvényen említést tesznek majd a kormány hét pontjáról, az elkövetkező népszavazásról, megemlítve Veres János pénzügyminiszter bejelentését, miszerint a vizitdíj, napidíj és tandíj megszüntetése esetén az iskoláknak, kórházaknak kell pótolni a kieső részt. A szervezők külön kiemelik, hogy az eseményen nem kívánnak foglalkozni a „nagyobbik ellenzéki párt vezetőjével, pártjával, sem a szélsőjobballal”.

„Szóljon a találkozónk Gyurcsány Ferencről, aki nem adta és nem adja fel, ahogy mi sem” – áll a felhívásban. A demonstráció célja, hogy megmutassák: a kormányfő nem maradt egyedül. Végül két olyan embert keresnek, akik vállalják arcukat, és felolvasnak egy-egy verset a rendezvényen.

A Kapcsolat.hu oldal alapító kiadója Baja Ferenc és a hozzá köthető Táncsics Alapítvány. A site nem titkolt célja, hogy újabb szimpatizánsokat toborozzon a szocialistáknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik