Belföld

Átszervezik a bűnözői toplistát

A héten országos hajtóvadászat kezdődik a körözött személyek elfogására. Bencze József országos rendőrfőkapitány a rendőrség körözési rendszerének gyökeres átalakítására készül – írta a Népszabadság.

A még rendőrségi berkekben is “gagyi top”-nak titulált, múlt év végén közzétett, száz leginkább körözött bűnöző listájával kapcsolatban Bencze József elismerte: túl kevés információt tartalmaz a körözöttekről, ami nem segíti a keresett személyek azonosítását és elfogását.

Bencze nem erősítette meg a Népszabadság értesülését, igaz, nem is cáfolta meg azt, hogy az ORFK, mintegy beismerendő, hogy a decemberi top 100 nem a legveszélyesebb bűnözők névsorát tartalmazza, fontolgatja a valódi top 100 összeállítását és közzétételét. Erre azonban várhatóan csak az ombudsmani állásfoglalás után kerülhet sor.

Az országos rendőrfőkapitány a lapnak elmondta, hogy a héten országos körözési akciót rendel el, nemcsak a top 100-as listán szereplők, hanem a lehető legtöbb körözött elfogására. Emellett már a közeli jövőben gyökeresen átalakítja a rendőrség körözési gyakorlatát és rendszerét. Minden kapitányságon kötelező lesz valakinek a körözésekkel érdemben foglalkoznia. Ahol indokolt, külön fejvadászegységeket elállítanak fel – írta a Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik