Belföld

Megállóban gázolt a busz Pécsett

Életét vesztette az a gyalogos, akit csuklós autóbusz ütött el hétfő reggel Pécsett, amikor a jármű felhajtott a járdára. A buszvezető, aki sértetlenül úszta meg az ütközést, műszaki hibára hivatkozott.

A menetrendszerűen közlekedő csuklós autóbusz eddig ismeretlen okból felszaladt a megálló melletti járdára Pécs kertvárosában, a Maléter Pál utcában, és ott elgázolta a szabályosan közlekedő járókelőt, aki a helyszínen életét vesztette – közölte Takátsy Zoltán, baranyai rendőrség sajtóreferense az MTI-vel. Hozzátette: a helyszínelés még tart, a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.


A busz a megállóba akart beállni, de motorja eddig ismeretlen okból felpörgött, a jármű felhajtott a járdára, és elgázolta az ott várakozó 59 éves asszonyt, aki a helyszínen életét vesztette – mondta el a baranyai rendőrség sajtóreferense.



Megállóban gázolt a busz Pécsett 1

Utasokkal teli megállóba rohant a busz (fotó: MTI)


A buszvezető, aki sértetlenül úszta meg az ütközést, meghallgatásakor műszaki hibára hivatkozott. Elmondása szerint hiába próbált fékezni, a busz nem lassult. A rendőrség műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.


A Független Hírügynökség értesülése szerint a buszmegállóban legalább 30-an várakoztak, amikor a jármű belerohant. A buszt egy fa állította meg, a nő holttestét a tűzoltók szedték ki a roncsok alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik