Belföld

Akár 10 fok is várható

Hétfőn több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk. A naposabb területeken akár 10 fok feletti hőmérsékletet is mérhetünk. A következő napokban a változékonyság jellemzi időjárásunkat: tavaszias idő és fagypont közeli hőmérsékletek váltakoznak a héten.

A hétfői nap folyamán Délnyugat felől átmenetileg országszerte tovább növekszik, majd főleg a Dunántúlon hosszabb időre felszakadozik a felhőzet. Elszórtan várható eső, zápor. Északkeleten helyenként tartósabban megmarad a köd. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön erős széllökések is lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között, a tartósan napos helyeken 10 fok közelében alakul. Késő estére -1, +4 fok várható.


Tavaszias idő szerdán

Az Időkép előrejelzése szerint a következő napokban hazánk időjárására a változékonyság lesz a jellemző. A délies széllel melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, melynek hatását szerdán tapasztalhatjuk: a legmelegebb időszakban helyenként akár ismét +10 fok feletti értékeket is mérhetünk majd.


Esőt, záport hoz a hét vége

Csütörtökön éri el térségünket egy mediterrán ciklon felhő-és csapadékrendszere, többfelé borult, csapadékos időt okozva. A reggeli órákban országszerte fagypont közeli, vagy fagypont feletti minimumhőmérsékletet mérhetünk. Pénteken a nap folyamán nyugat felől felhők érkeznek és újra csapadékosra fordul időjárásunk, helyenként számottevő mennyiségű esőre is kilátás van – olvasható az Időkép előrejelzésében.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Szombaton a reggeli órákban a keleti területeken még kialakulhatnak gyenge záporok, kisebb esők, majd itt is elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Ugyanakkor nyugat, délnyugat felől újra beborul az égbolt, és ezeken a területeken a déli óráktól kezdődően ismét csapadékra lehet számítani. A reggeli órákban 0 és +3 fok között, míg a déli, kora délutáni időszakban +3 és +8 fok körül alakulnak a hőmérsékletek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik