Belföld

Újabb MSZP-s mutyi?

Tóth József, Hajdú-Bihar megyei szocialista politikus, Polgár város polgármestere visszautasítja a személyével kapcsolatban megjelent vádakat és beperli azokat, akik megsértették jó hírnevét és becsületét.

A HírTv pénteken számolt be arról, hogy a birtokába került három évvel ezelőtti hangfelvétel szerint egy közpénzzel támogatott önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta “lepapírozni” egy szocialista politikus Hajdú-Bihar megyében.


A televízió azt közölte, hogy a hangfelvételen Tóth József, a megyei közgyűlés volt szocialista alelnöke, jelenleg MSZP-s országgyűlési képviselő arra kéri munkatársait: visszadátumozott és utólag legyártott hamis dokumentumokkal kozmetikázzák a társaság könyvelését. A beszámoló szerint a kht. 300 millió forint támogatást nyert közmunkások foglalkoztatására, s ebből az összegből 30 millióval nem tudott elszámolni; Tóth József ennek a 30 milliónak a “lepapírozására” adott volna utasítást.


A HírTv honlapja szerint a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség is megkapta a hanganyagot, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított nyomozást december 22-én.


Tóth József (MSZP) az MTI-nek visszautasította a vádakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik