Belföld

Fukar volt a kormány a fővárossal szemben

A fővárosi utak felújításánál az önkormányzat egy forintjához csak 40 fillért adott a kormány az elmúlt három évben - nyilatkozta Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a Népszava szombati számában.

“Az elmúlt három év tényleg úgy alakult, hogy a főváros minden e célra költött egy forintja mellé nem ugyanannyi, hanem csupán negyven fillér kormányzati támogatás érkezett” – mondta fővárosi politikus a napilapnak adott interjújában.


Hozzátette ugyanakkor: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ősszel ígéretet tett arra, hogy ez a felújítási támogatás “a jövőben valóban egy forint lesz”.


Az elmúlt években több fővárosi vezető is azt nyilatkozta, hogy a kormánnyal történt megállapodás értelmében a kormányzat ugyanannyival támogatja a fővárosi utak felújítását, mint a fővárosi önkormányzat.


Hagyó Miklós az interjúban emlékeztetett arra, hogy három év alatt, 2007 végéig a fővárosi kezelésű úthálózat 40 százalékát újították fel.


A főpolgármester-helyettes az útfelújításnál történt szabálytalanságokra utalva azt mondta, várják a vizsgálatok végeredményét, azt, hogy mennyit kell a lehívott pénzből visszaadni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik