Belföld

Titkos felvétel ügyében nyomoz az MSZP

Gazdasági titok megsértésének alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz az MSZP fóti önkormányzati frakciója és a párt fóti szervezetének elnöksége a polgári frakció egyik képviselője ellen, aki titkos magnófelvételt próbált készíteni a képviselő-testületi ülésen elhangzottakról.

A képviselő-testület szerda késő esti zárt ülésén hosszas vita után nemmel szavazott arról, hogy írjanak ki helyi népszavazást a megye leválásáról a központi régióból. Az ezt követő napirendi ponton az új egészségügyi ház építési tervének megvitatása szerepelt, amit zárt ülésen tárgyaltak meg, üzleti titokra való hivatkozással. Ekkor vették észre, hogy Hanthy Kinga helyi képviselő, a polgári frakció tagja magnófelvételt próbált készíteni – mondta el Fábry Béla MSZP-s frakciótag.


Márpedig ez – tette hozzá – a büntető törvénykönyv szerint az ülés zárt jellege miatt a gazdasági titok megsértésének alapos gyanúját veti fel.

Hanthy Kinga az MTI megkeresésére elmondta, hogy semmiféle titkos felvételről nincs szó, a magnója végig az asztalon állt, mert saját részére kívánt felvételt készíteni. Annak a véleményének adott hangot, hogy politikai játszmáról van szó.


Az alaptalan vádaskodás mögött az rejlik – mondta Hanthy –, hogy ő a rossz tervezés miatt ellenzi az egészségügyi központ felépítését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik