Belföld

Az SZDSZ nem szankcionálja a kiszavazást

A fővárosi SZDSZ-frakciónál jelenleg nincs olyan típusú szankció, pénzbüntetés a kiszavazások miatt, mint a szocialistáknál - nyilatkozta a képviselőcsoport vezetője. A szocialistáknál azonban 10 ezer forint a büntetés.

Amikor kötelező szavazást rendelnek el, alapvetően nem szokott előfordulni kiszavazás – mondta John Emese. Vannak olyan esetek is, amikor nem szavaznak arról, hogy kötelező szavazás legyen, és vannak olyanok, amikor kimondottan lelkiismereti szavazás történik.

A fővárosi MSZP-frakció vezetése csütörtökön egyhangúlag állást foglalt a decemberi kiszavazások miatti szankcionálás mellett. Steiner Pál frakcióvezető ekkor azt mondta, hogy a hónap végén dönt a frakció a szankcionálás módjáról, mértékéről.

A frakciószabályzat alapján ha kötelező jellegű szavazásnál valósul meg a kiszavazás, akkor a képviselői alapdíj 10 százaléka, 10 ezer forint körüli összeg a büntetés. Egyidejűleg lehet más típusú szankció is, például figyelmeztetés. A 67 fős Fővárosi Közgyűlésben jelenleg egyfős az MSZP-SZDSZ koalíciós többség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik