Belföld

Köd és ónos eső is lehet

Pénteken ködös, borult időre, illetve köd-, és ónos szitálásra számíthatunk. A hétvégén eső, ónos eső, +6 fok körüli legmagasabb csúcshőmérséklet várható.

A pénteki nap folyamán többnyire erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, főként keleten és nyugaton azonban kisüthet a nap. Néhol szitálás, esetleg ónos szitálás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, a keleti határ mentén és nyugaton azonban +5 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Késő este -3, +3 fok valószínű.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton is maradnak az átlagosnál magasabb hőmérsékletek, ám ekkor egy mediterrán ciklon felhő- és csapadékrendszere éri el térségünket. Az ország nagyobbik részén esőre, míg az északkeleti területeken esőre, ónos esőre, 0 és +6 fok közötti hőmérsékletre van kilátás, akárcsak vasárnap. Ezen a napon 0 és +6 fok körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Vasárnap eleinte felhős, a középső, illetve a keleti területeken még csapadékos időre van kilátás, majd a késő délutáni órákra már mindenütt megszűnik a csapadék, elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. A legmelegebb órákban +1 és +6 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Ajánlott videó