Belföld

Vesztegzár alatt egy MSZP-s lakása

Hatósági zár alá került Szabados József, MSZP-s országgyűlési képviselő baktalórántházi lakása: a politikus is fehér port kapott postán, s a boríték felbontása közben a küldemény szétszóródott otthonában. A képviselő interjút adott lapunknak.

A “gyilkos elegy”:


Só és liszt keveréke az a fehér por, amit eddig 22 országgyűlési képviselőnek küldtek postán ismeretlenek. A porhoz egyszer sem írtak üzenetet, a borítékokban csak az “antrax” felirat, vagyis a lépfene kórokozójának neve található.

A hatóságok elővigyázatosságból 72 órára lepecsételték a lakást, amíg kiderül, hogy van-e egészségkárosító hatása a pornak – mondta a szabolcsi képviselő, a párt térségi alelnöke. Szabados József szerdán a napi postája között talált egy olyan borítékot, amelynek feladójaként az Országos Széchényi Könyvtár szerepelt, s budapesti postai bélyegző volt rajta.

Azt hitte, hogy valamilyen rendezvényre hívják, s így az óvatosságot mellőzve tépte fel a borítékot, amelyből fehér por hullott ki és szóródott szét a lakásában. Amíg a vizsgálat megállapítja, hogy veszélyes-e a por, vagy sem, a hatósági zár miatt Nyíregyházán élő gyermekeiknél kénytelenek lakni feleségével. A FigyelőNetnek maga az érintett nyilatkozott.


Hallani, hogy a frakciótársainak só és liszt keverékét küldték. Az ön borítékja mit tartalmaz?


Az ÁNTSZ elvitte Budapestre a port, még nem kaptam értesítést. Ha tényleg csak só és liszt, akkor remélem hamarosan hazamehetek.


Az előző huszonkét eset után nem volt gyanús a küldemény?


Megmondom őszintén, nem. Azt mondták, a Centrum Parkolótól érkező levelekre figyeljek, ez pedig az Országos Széchenyi Könyvtártól jött.


Onnan várt levelet?

Nem szoktam könyvtárakkal levelezni, de gondoltam, hátha valami meghívó. Kinyitottam a borítékot és szétszóródott valami fehér por. Volt egy levél is, de azt széttéptem, ahogy nyitottam a borítékot.


Nem is sejti, ki küldhette a levelet?

Nincs haragosom. Lehet, hogy a tb-törvény miatt kapunk ilyen leveleket, de furcsa, hogy Szabolcsból csak én kaptam, nem tudom, mivel érdemeltem ezt ki.


Védelmet kér ezek után?

Én magam nem félek, de van három pici unokám. Ráadásul az ukrán határ is közel van, ahol nemrég uránt csempésztek, szóval lenne okom, de nem kérek védelmet.


Mit mondanak az MSZP-ben?

Hogy tartsunk ki. Ez az egész csak erősíti, összezárja a frakciót, hiszen mi nem követtünk el bűnt ebben az országban.

Az MTI január 4-én adott hírt először MSZP-s képviselőknek küldött, ismeretlen fehér port tartalmazó borítékokról, s azóta már 22 szocialista politikus kapott ilyen, vélhetően fenyegetésnek szánt levelet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik