Belföld

A tb-törvényről is tárgyalt a két kormánypárt

Egyeztetést tartott a két kormánypárt csütörtökön Budapesten; elsősorban az egészségbiztosítás, az adóreform és a pártfinanszírozás kérdéseiről, valamint a koalíciós szerződésben foglalt célok megvalósulásáról tárgyaltak az MSZP és az SZDSZ képviselői.

Az egyeztetésről elsőként távozó Kökény Mihály a távirati iroda érdeklődésére annyit mondott: a megbeszélésen szó volt az egészségügyről is. Arra a kérdésre, hogy napirendre került-e az egészségbiztosítási törvény, a politikus úgy válaszolt, “mindenféle egészségügyi kérdésről beszéltünk”.


Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője az MTI-nek nyilatkozva a megbeszélés után úgy fogalmazott, hogy a felek évkezdő munkaértekezletet tartottak.


A liberális politikus elismerte, hogy az egészségügy kapcsán elsősorban az egészségbiztosítási törvényről beszélgettek.


Az MTI információi szerint arról nem állapodtak meg, hogy hány darab és milyen tartalmú módosító indítványt nyújtanak be az egészségbiztosítási törvényhez, mielőtt arról februárban újra vitázik az Országgyűlés.


Az egyeztetésen feltehetően a távitarti iroda szerint áttekintették, hogy az MSZP és az SZDSZ által tavaly júniusban aláírt, mintegy 30 oldalas koalíciós együttműködési mellékletből mi valósult meg és milyen feladatok vannak az idei évre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik