Belföld

Navracsics: a Fidesz programja talpra állítja az országot

Navracsics Tibor szerint a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Erős Magyarország programjának küldetése, hogy talpra állítsa az országot. Erről az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője Nyíregyházán, a programot ismertető első vidéki politikai fórumon beszélt csütörtökön.

Amit az MSZP-SZDSZ kormány 2002 óta tönkretett, azt a szövetség programjának kell majd helyreállítania – hangoztatta a politikus.

A mintegy 700 meghívott érdeklődő előtt kifejtette: a Fidesz és szövetségesei 1998 és 2002 közötti kormányzása idején még arról folyt a vita, hogy 13, vagy 15 év alatt éri-e utol Magyarország az Európai Unió fejlett nemzeteit.

“Most viszont azért kell aggódni, hogy teljesen leszakadunk-e, hiszen az ország szinte minden fontos mutatóban sereghajtó, vagy a sereghajtók egyike” – mondta.

Navracsics Tibor adatokkal támasztotta alá állítását, mely szerint “Magyarország adóssága alapján negatív világrekorderek közé tartozik, a gazdasági növekedése a múlt esztendő III. negyedévében mindössze 0,9 százalék volt, s az infláció ugyancsak csúcsokat döntöget 2007-ben”.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője külön megemlítette, hogy a munkanélküliség mára – szerinte – “drámai méreteket ölt”, 340 ezerről 420 ezerre emelkedett, s az elhelyezkedési gondokkal küzdők között 75 ezer a 25 éven aluliak száma, akik várnak első munkahelyükre, fizetésükre.

Az ellenzéki politikus az Erős Magyarország alapprogramból azt emelte ki, hogy mindenki számára szeretnék majd megteremteni a becsületes munka lehetőségét.

“Aki dolgozni akar, az dolgozhasson is, az Európai Unió foglalkoztatási stratégiájának megfelelően a Fidesz és szövetségeseinek alapvető célja a teljes foglalkoztatás elérése lesz a következő években” – emelte ki Navracsics Tibor, hozzátéve, a munkanélküliséget 3 százalék alá akarják majd szorítani hatalomra jutásuk után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik