Belföld

Mutyi a posta biciklitendere?

Versenytársak szerint bennfentes nyerte a posta eddigi legnagyobb kerékpártenderét – írta a Magyar Hírlap. Az állami cég cáfol, mondván a legjobb ajánlat lett a közbeszerzés győztese.

A posta legutóbbi tenderének tisztaságát illetően súlyos kétségei vetődtek fel két hazai kerékpárgyár vezetőjének, miután a piacon eddig ismeretlen, a fő tevékenységként ingatlanok adásvételével foglalkozó győri cég halászta el orruk elől minden idők legnagyobb postai kerékpár-megrendelését – írta a lap.

Majdnem 1,1 milliárd forint értékben 4800 speciális, nagy teherbírású, de döntően váltó nélküli “mezei” kerékpárt fog szállítani a postának egy győri vállalkozás, amely eddig bélyegzőkkel látta el a postahivatalokat. Tavalyig a Magyar Posta Zrt. beszállítója a Schwinn-Csepel volt.



Mutyi a posta biciklitendere? 1

Tomecsko Tamás, a Magyar Posta szóvivõje az új kerékpárral (fotó: MTI)


Klimon Péter, a Schwinn-Csepel vezérigazgatója azt gyanítja, hogy bennfentes cég nyerhetett. Szerinte konkrét termékre írták ki a tendert, hiszen “mindössze öt hét felkészülési időt hagytak a pályázóknak, miközben egy létező, piacon lévő szlovén kerékpár műszaki paramétereit jelölték meg műszaki elvárásként” – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik